Skip to main content

Uitvaart van een kind

Foto’s van een kinderuitvaart hebben een niet te overschatten functie.  Als een kind overlijdt, is de verslagenheid enorm.  Een kind hoort niet te overlijden. Maar de realiteit is anders. 

Een kind heeft nog geen lange geschiedenis. Het levensverhaal is nog niet zo lang. Maar foto’s kunnen dit verhaal wel langer maken.

Waarom foto’s van de kinderuitvaart

Omdat het gebeuren zichtbaar blijft door de foto’s van de kinderuitvaart, blijft het ook beter bespreekbaar. En in die gesprekken met anderen zullen de verhalen aangevuld worden. Verhalen die je niet wilt missen maar die zonder beelden veel lastiger zijn op te roepen.

In een fotoreportage van het afscheid is vooral de troost en liefde zichtbaar. Troost en liefde die de andere  aanwezigen aan de nabestaanden hebben gegeven. En is te zien hoe warm en zorgvuldig afscheid is genomen. 

De verbinding blijft

De aanwezigen zijn de mensen waarmee ouders verder gaan na het afscheid. Zij weten van het verdriet en willen ook na het afscheid er voor hen zijn. De gedeelde geschiedenis is zichtbaar op de foto’s en is verbindend.

Wanneer een baby overlijdt

Bij een overlijden van een baby zijn de foto’s van de kinderuitvaart een  ‘bewijs’ van zijn/haar bestaan. En is zichtbaar hoe welkom het is. Het houdt zichtbaar hoe hij/zij eruit heeft gezien. Zij/hij heeft een naam en een gezicht. Het beeld zal niet vervagen.

Bij pasgeboren baby’s beginnen de foto’s niet bij de uitvaart. Als het kan, zo snel mogelijk na de geboorte.

De ervaren uitvaartfotograaf ontzorgt

Op deze momenten lijkt het ongemakkelijk om direct foto’s te maken. Toch is dit van veel betekenis.  Als ervaren uitvaartfotograaf kan ik de ouders hiermee ontzorgen.

Zij mogen me op alle momenten van de dag bellen. Ook ‘nachts. 

Later zijn ze er dankbaar voor dat zij foto’s van de kinderuitvaart hebben. Zodat zij er later in alle rust bij stil kunnen staan. Het is het gevoel ouders te zijn van deze baby dat dan weer even binnenkomt. En ja, het gemis blijft. Maar de liefde en verbinding die dan weer ervaren wordt, kan het gemis toedekken. Om er warmte aan toe te voegen.

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.