Skip to main content

Gerda Wesselius Uitvaartfotograaf

Afscheid Belicht is de naam van mijn bedrijf. Mijn naam is Gerda Wesselius en ik ben de persoon achter het bedrijf. Ik help nabestaanden de herinnering te bewaren door het afscheid van hun dierbare vast te leggen op afscheidsfoto’s. Zo blijft de liefde levend.

Afscheid Belicht en fotografie

Fotograferen doe ik vanaf mijn tienerjaren. Ik maak al vanaf dit begin reportages in opdracht. En ook maak ik inmiddels alweer  jaren fotoreportages bij een uitvaart als professioneel uitvaartfotograaf. Afscheid Belicht ontstond als gevolg van een vraag van een uitvaartleider.

De realiteit van het leven

Het fotograferen bij uitvaarten begon met de wens om een beeldend verslag aan mijn moeder te kunnen geven. Zij kon de uitvaarten van familie en vrienden niet meer kon bezoeken. In haar laatste levensjaren was zij niet meer mobiel.

Daar ontdekte ik de betekenis en de waarde ervan. Daarom ben ik na haar overlijden in 2014 verder gegaan met uitvaartfotografie. Inmiddels heb ik ook de opleiding ‘Bekwaam uitvaartfotograaf’ gevolgd en afgerond.

Waarom Afscheid Belicht er is

Ik doe mijn werk als uitvaartfotograaf om nabestaanden te helpen aan betekenisvolle beelden van momenten van het afscheid. Omdat deze beelden veel steun geven in het tijdsverloop erna. Uitvaartfoto’s helpen om het verlies bespreekbaar te maken. En af en toe stil te kunnen staan bij de impact van deze gebeurtenis.  Dat je kunt zien hoe waardig en respectvol alles is verlopen, maar vooral de liefde die is gedeeld, de troost die je elkaar hebt gegeven en van elkaar hebt gekregen, de verbondenheid met elkaar en de overledene.

Want zo blijft aanwezig wat verloren is: liefde en verbondenheid

Onopvallend, integer & respectvolle rouwfotograaf

In de loop van de jaren heb ik hierover veel kennis en kunde opgedaan. Als professioneel rouwfotograaf ken ik de belangrijke momenten en hoe ik deze in beeld kan brengen. En vooral ook hoe dit zo onopvallend mogelijk te doen. Ik ga integer en respectvol om met de aanwezigen.

Dit vinden klanten van mij..

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.