Skip to main content

Afscheidsfotografie Zwolle

Afscheidsfotografie Zwolle

Gerda Wesselius verzorgt afscheidsfotografie in Zwolle (Overijssel). Als uitvaartfotograaf ben ik onopvallend aanwezig bij de uitvaart en leg ik deze belangrijke gebeurtenis vast.

Kiezen voor afscheidsfotografie Zwolle

Afscheidsfotografie of uitvaartfotografie hoort nog niet standaard bij de rij van beslissingen die genomen moeten worden bij een overlijden. Toch is dit te belangrijk om over te slaan. Er gebeurt veel dan alleen afscheid nemen. Alleen herinner je je daar later vaak weinig meer van. En je kunt een uitvaart niet overdoen. Terwijl goede herinneringen je juist helpen om weer verder te gaan in het leven na de begrafenis of crematie. De redenen om te kiezen voor het vastleggen van een uitvaart zijn verschillend. En ook heel persoonlijk. Hieronder vind je er een aantal:
  • Er zijn jonge kinderen bij de uitvaart betrokken en je wilt een tastbare herinnering maken voor later wanneer zij ouder zijn. En het beter kunnen begrijpen.
  • De dag van de uitvaart gaat snel aan je voorbij, met de foto’s heb je een herinnering waar je op terug kunt kijken.
  • De foto’s van de uitvaart helpen je met het omgaan van de rouw.
  • Samen terugkijken naar de beelden biedt troost. En deel je verhalen met elkaar.
  • Als er mensen niet aanwezig kunnen zijn door omstandigheden zijn de foto’s een waardevol instrument om bij het afscheid betrokken te zijn.
Uitvaartfotograaf of afscheidsfotograaf Zwolle

Voordat je verder gaat, met wie heb je te maken?

Ik ben Gerda Wesselius en fotografeer al een aantal jaren bij begrafenissen en crematies. De naam van mijn bedrijf is Afscheid Belicht. Ik woon in Stiens en fotografeer met name in het noorden van Nederland.  Ik help nabestaanden de herinnering te bewaren aan het afscheid van hun dierbare.

Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met het maken van fotoreportages bij uitvaarten.  In het begin maakte ik de reportages voor mijn moeder die niet meer mobiel was. Maar vrij snel daarna ook voor andere familie en vrienden. Toen dit werk toenam, heb ik de opleiding ‘Bekwaam afscheidsfotograaf’ gevolgd.

Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Onopvallend, integer & respectvol

In de loop van de jaren heb ik hierover veel kennis en kunde opgedaan. Als professioneel fotograaf ken ik de belangrijke momenten en hoe ik deze in beeld kan brengen. En vooral ook hoe dit zo onopvallend mogelijk te doen. Ik ga integer en respectvol om met de aanwezigen.

Waar kan Afscheid Belicht je mee helpen?

Tijdens een uitvaart wordt niet alleen de uitvaart vastgelegd. Ook alle situaties rondom de uitvaart kunnen vastgelegd worden. Dit kan geheel. naar wens ingericht worden. Een aantal voorbeelden:

Foto’s van uitvaart

Op een discrete manier maak ik prachtige foto’s van alle belangrijke momenten tijdens een uitvaart. Herinneringen van verdriet en verbondenheid die je later helpen bij het verwerken van de dood van je dierbare. Zie ook: uitvaartfotografie

Foto’s van het opbaren

Tijdens het opbaren van een dierbare deel je samen verdriet en haal je samen mooie herinneringen op. Deze indringende momenten zijn de moeite waard om op foto vast te leggen. Deze foto’s van verbinding geven je troost tijdens het verwerkingsproces. Zie ook: Herinneringen aan de opbaring

Foto’s van de condoleance

Herbeleef de hartverwarmende betrokkenheid van de aanwezigen. Een teder handgebaar, een veelzeggende blik of een vluchtige aanraking. Door het verdriet merk je er op het moment zelf niet veel van maar de foto’s zorgen ervoor dat je het nooit meer hoeft te vergeten. Zie ook: De condoleance

Foto’s van de bloemen

Bloemen verwelken en enkele weken na de uitvaart blijft er niet veel meer van over. Foto’s van de bloemstukken zijn een fijne herinnering aan alle prachtige bloemen en steunbetuigingen die je tijdens de uitvaart hebt ontvangen. Fotografie Zwolle: uitvaart, crematie of begrafenis

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.
In eerste instantie hadden we niet eens overwogen om de begrafenis te laten fotograferen; je denkt er niet over na omdat het niet veel gedaan wordt. Maar niet alle familieleden konden bij de begrafenis aanwezig zijn door het coronavirus. Ook zij wilden toch graag de begrafenis kunnen ervaren, en zo hebben we met elkaar besloten om een fotograaf in te huren. Nu, na de begrafenis, zijn we blij dat we het hebben gedaan. Niet alleen omdat op deze manier toch iedereen de begrafenis kan ervaren, maar ook omdat je door middel van het fotoboek de hele dag opnieuw, en vanuit een andere hoek kan ervaren. Op de dag zelf hebben we de fotografe nauwelijks gemerkt, ze bleef op de achtergrond. Toch heeft ze de mooie momenten weten vast te leggen, op een respectvolle wijze. Ook de kleine, betekenisvolle momenten van de dag, die slechts een aantal seconden duren, maar toch zo kostbaar zijn, heeft ze gefotografeerd, en blijven op deze manier voor altijd bewaard. En doordat je de foto’s met elkaar kan terugkijken in het fotoboek, ervaar je samen deze momenten opnieuw, waardoor je ook samen het verdriet kan delen en verwerken. Het contact met Gerda voor en na de begrafenis was warm en voelde vertrouwd. Je merkt in alles dat ze haar werk vanuit haar hart doet, waardoor je weet dat de foto’s bij haar in goede handen zijn Familie de Jong

Afscheidsfotografie in Zwolle en in heel Overijssel

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens (Friesland) maar ook actief in Overijssel. Ik verzorg fotoreportages in plaatsen als Hardenberg, Zwolle, Steenwijk, Kampen, Deventer, Ommen, Raalte.

Contact met Afscheid Belicht

Wil je mij inschakelen als afscheidsfotograaf? Maak dan een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek maken we kennis en nemen we jouw persoonlijke wensen door. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.