Skip to main content

Uitvaartfotograaf Heerenveen

Wil je foto’s gemaakt door een professioneel uitvaartfotograaf  en woon je in Heerenveen? Ik wil je graag helpen om een fotoreportage van de uitvaart te maken. Ik ben Gerda Wesselius en ben uitvaartfotograaf. Ik woon in Stiens.

Waarom foto’s van een professioneel uitvaartfotograaf?

Het is nog geen standaardvraag bij een overlijden. En vaak denk je er niet aan. Er moet zoveel geregeld en gedaan worden. Toch is het te belangrijk om over te slaan en daarom wel een fotoreportage van de begrafenis of crematie te laten maken. Juist door een professioneel uitvaartfotograaf. Deze weet welke beelden van waarde zijn voor de nabestaanden. En kent ook de momenten die beslist vastgelegd moeten worden en kan daar op anticiperen. Deze beelden zijn van diepe betekenis en een dankbare herinnering.

Wie ben ik

uitvaart-fotograaf, rouw-fotograaf

Mijn naam is Gerda Wesselius. In 2016 ben ik begonnen als professioneel uitvaartfotograaf. Ik fotografeerde daarvoor al een aantal jaren bij uitvaarten en de vraag nam toe. Ik heb de opleiding ‘Bekwaam uitvaartfotograaf’ gevolgd en mijn certificaat van het Keurmerk Afscheidsfotograaf behaald.

Mijn bedrijf heeft de naam Afscheid Belicht. Naast een fotografieopleiding heb ik ook een theologieopleiding gevolgd. En later ook een aantal trainingen over omgaan met rouw. Mijn vader overleed toen ik 17 jaar was. Zijn overlijden en het overlijden van mijn moeder zijn van betekenis geweest voor de keuze om afscheidsfotograaf te worden. Het gebied van rouw is geen onbekend terrein voor mij.

Mijn visie op uitvaartfotografie

Een fotoreportage van een uitvaart is veel meer dan alleen het vastleggen van hoe alles is gegaan, wat er allemaal is gedaan. Er is verdriet. Maar er is meer dan dat. Want verdriet roept reacties op. En juist die reacties zijn van diepe betekenis. Het zijn de momenten van troost, van liefde, van een handdruk, van een lach, van een arm om je heen. Die zijn niet alleen op het moment zelf van waarde maar ook daarna. Tegelijkertijd zijn het namelijk juist deze dingen die je zult koesteren. Omdat je weer de liefde en de troost zult ervaren. Dit geeft je warmte die behulpzaam is bij het verder gaan. Het zijn energiebronnen, krachtbronnen, ondanks het gemis.

afscheidsfotograaf

Wat kan ik voor je vastleggen op beeld?

Geen uitvaart is gelijk. Ik houd rekening met je eigen wensen en kan je hierbij ook helpen. In een gesprek vooraf kan ik je hierover vertellen. Dan kun je denken aan de condoleance, het opbaren, eventueel beschilderen van de kist, fotograferen van eigendommen die horen bij de overledene, natuurlijk de afscheidsdienst, het begraven, het na de uitvaart bij elkaar komen en bij een crematie de asverstrooiing. Alles wat het verhaal compleet kan maken.

Wat anderen zeggen

De foto’s geven een mooi beeld van alle gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en zijn een zeer waardevolle bijdrage aan onze herinneringen. Iedere foto heeft zijn eigen verhaal en alles met elkaar maakt het dit tot een prachtige reportage met dierbare herinneringen.’

KJB

Actief in heel Friesland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Heerenveen, maar ook in plaatsen als Franeker, Drachten, Sneek, Leeuwarden, Harlingen en Dokkum.

Hoe ziet een fotoreportage eruit?

Wil je een keer een fotoreportage van een afscheid zien? Dan kan dat zeker. Ik heb verschillende reportages waarvoor de familie toestemming heeft gegeven om die aan belangstellenden te laten zien. Neem hiervoor contact met me op.

Je kunt bellen of me een mail sturen.

  • 06 1444 92 56
  • info@afscheidbelicht.nl

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.