Skip to main content

Uitvaartfotograaf Franeker

Uitvaartfotograaf  Franeker

Ben je op zoek naar een uitvaartfotograaf in Franeker (Friesland)? Afscheid Belicht is als afscheidsfotograaf actief in heel Friesland. Een enkele foto zegt vaak meer over het afscheid dan duizend woorden. Op de begrafenis of crematie van een geliefde heb je al veel aan je hoofd. Je loopt rond met je eigen verdriet, terwijl je ook een waardig afscheid wil organiseren. Over één onderdeel van de uitvaart hoef je in ieder geval niet in te zitten. Namens Afscheid Belicht kom ik de laatste groet aan je dierbare vastleggen met mijn camera.

Waarom een uitvaartfotograaf?

Voor alle nabestaanden hebben foto’s van de uitvaart een andere betekenis:
 • Je wilt de begrafenis of crematie vastgelegd hebben omdat je op de dag terug wilt kijken
 • Er zijn kleine kinderen aanwezig en je wilt de herinnering om die reden vastleggen
 • Er ligt familie in het ziekenhuis en om die reden wil je dat de begrafenis of crematie wordt vastgelegd
 • Er zijn tieners of jong volwassenen aanwezig

Afscheidsfotografie: een dierbare herinnering

Ik maak foto’s van de uitvaart van volwassenen en kinderen. Uitvaartfotografie hoort nog niet standaard bij de rij van beslissingen die genomen moeten worden bij een overlijden. Toch is dit te belangrijk om over te slaan. Er gebeurt veel maar later herinner je je daar vaak weinig meer van. En je kunt een uitvaart niet overdoen. Terwijl goede herinneringen je helpen om het leven na de begrafenis of crematie na verloop van tijd weer op te kunnen pakken. Rouwfotografie of afscheidsfotografie Franeker

Voordat je verder gaat, met wie heb je te maken?

Ik ben Gerda Wesselius en fotografeer al een aantal jaren bij begrafenissen en crematies. De naam van mijn bedrijf is Afscheid Belicht. Ik woon in Stiens en fotografeer met name in het noorden van Nederland.

In de loop van de jaren heb ik hierover veel kennis en kunde opgedaan. Als professioneel fotograaf ken ik de belangrijke momenten en hoe ik deze in beeld kan brengen. En vooral ook hoe dit zo onopvallend mogelijk te doen. Ik ga integer en respectvol om met de aanwezigen. Zie ook: over Afscheid Belicht
Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

De diensten van Afscheid Belicht

Mijn fotografie gaat verder dan alleen de begrafenis of de crematie op zichzelf. Je mag Afscheid Belicht namelijk ook benaderen voor andere momenten rondom het overlijden. Enkele dagen voorafgaand aan de uitvaart vindt normaal gesproken de condoleance plaats. Zeker bij een hoge opkomst zie je makkelijk over het hoofd wie er allemaal langs komen. Als je na afloop de foto’s doorbladert dan denk je meteen weer aan de steun die je mocht ontvangen. Ook het fotograferen van het opbaren hoort tot de mogelijkheden. Het stoffelijke overschot is de laatste aanblik van je geliefde, dus deze beelden vormen een tastbaar bezit.

Voorbeelden van herinneringen die ik voor je kan maken

 • De begrafenis
 • De crematie
 • Het opbaren
 • De condoleance
 • Persoonlijke voorwerpen
 • De bloemen
 • As uitstrooien
 • Het plaatsen van het grafmonument
 • Fotoalbum maken

Fotograaf uitvaart begrafenis of crematie Franeker

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.
Klaas Jan Beers over Afscheid Belicht “Tijdens de afscheidsplechtigheid van onze (schoon)moeder heeft Gerda een prachtige fotoreportage gemaakt. Ze heeft dit op een zeer discrete, onopvallende wijze gedaan. De foto’s geven een mooi beeld van alle gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en zijn een zeer waardevolle bijdrage aan onze herinneringen. Iedere foto heeft zijn eigen verhaal en alles met elkaar maakt het dit tot een prachtige reportage met dierbare herinneringen.”
>> Bekijk meer reviews

Hoe werkt het?

Op één van de dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik langs zodat we kennis kunnen maken. We maken afspraken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag zelf beweeg ik mij onzichtbaar door de dag heen. Doordat we vooraf afspraken gemaakt hebben hoef je hier op de dag zelf niet meer mee bezig te zijn.

Uitvaartfotograaf in Franeker maar ook in heel Friesland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Franeker, maar ook in plaatsen als Dokkum, Drachten, Harlingen, Leeuwarden, Heerenveen en Sneek.

Neem contact met mij op

Tot ver na de uitvaart hebben de gemaakte foto’s veel waarde. Je kunt na jaren nog steeds terugkijken op deze ingrijpende dag die vaak van grote invloed is op je leven. Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.