Skip to main content

Uitvaartfotograaf Drachten

Uitvaartfotograaf Drachten

Zoek je een uitvaartfotograaf en woon je in Drachten? Ik kan je helpen om een fotoreportage te maken van het afscheid van je overleden dierbare. Mijn naam is Gerda Wesselius en ik woon in Stiens.

Waarom een uitvaartfotograaf

Een uitvaart wordt met zorg voorbereid. Dit is erg belangrijk. Je kunt het immers niet overdoen. Maar de omstandigheden maken dat je weinig kunt onthouden van wat er allemaal gebeurt. En dat is ontzettend jammer.

Uitvaartfotografie Drachten

Reacties op verdriet

Er gebeurt veel. En veel hiervan is van betekenis om op terug te kunnen zien. Natuurlijk is er veel verdriet. Maar dit verdriet roept reacties op die zichtbaar zijn. Het zijn juist die reacties die troost geven en je zullen bemoedigen. Alleen op het moment zelf zie je dit vaak niet. Het is van veel waarde wanneer je dit later wel ziet op de foto’s die bij de begrafenis zijn gemaakt.

Wie ik ben

Ik ben Gerda Wesselius en fotografeer al een aantal jaren bij begrafenissen en crematies. De naam van mijn bedrijf is Afscheid Belicht. Ik woon in Stiens en fotografeer met name in het noorden van Nederland.

Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met het maken van fotoreportages bij uitvaarten.  In het begin maakte ik de reportages voor mijn moeder die niet meer mobiel was. Maar vrij snel daarna ook voor andere familie en vrienden. Toen dit werk toenam, heb ik de opleiding ‘Bekwaam afscheidsfotograaf’ gevolgd.

Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Blijvende herinneringen

Op de dag zelf en ook de dagen vooraf aan de uitvaart gebeurt heel veel. Het is een stressvolle tijd. Deze stress maakt dat je moeilijk kunt onthouden wat er allemaal gebeurt. En als je het wel kunt onthouden, zullen de herinneringen later vervagen.

Maar met blijvende herinneringen in de vorm van een fotoreportage, blijft het wel zichtbaar. En zal dit ook later troost geven.

Een gesprek vooraf

Het is fijn wanneer we op één van de dagen vooraf aan de uitvaart contact hebben gehad. Dan kennen we elkaar een beetje en kunnen we afspraken maken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag van de uitvaart hoef je hier dan helemaal geen aandacht aan te geven.

Wat anderen zeggen

“Er zit kracht in de foto’s”. Dit was het eerste wat werd gezegd nadat de familie de foto’s van het afscheid van hun kind en broer hadden gezien. En elke keer is dit de reactie van nabestaanden wanneer zij de beelden hebben gezien. Met andere woorden maar wel dezelfde betekenis. Lees hier wat anderen zeggen.

uitvaartfotograaf-rouwfotograaf

Voorbeelden van herinneringen die ik voor je kan maken

Actief in heel Friesland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Drachten, maar ook in plaatsen als Franeker, Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Harlingen en Dokkum.

Contact

Wil je meer weten over wat ik voor je kan doen? Neem dan contact met mij op. Dit kan telefonisch. Maar je kunt me ook een mail sturen. Dan neem ik dezelfde dag nog contact me je op.

tel.nummer: 06 1444 92 56

mailadres: info@afscheidbelicht.nl

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.