Skip to main content

Uitvaartfotograaf Dokkum

Uitvaartfotograaf Dokkum

Ben je op zoek naar een uitvaartfotograaf in Dokkum (Friesland)? Afscheid Belicht verzorgt fotoreportages van crematies en begrafenissen. Afscheid nemen van iemand die je lief is, het is en blijft moeilijk en emotioneel zwaar. Veel emoties komen op je af en veel van wat rond je gebeurt, gaat aan je voorbij. Om de herinnering aan dat laatste, mooie, intense afscheid voor altijd met je mee te dragen en te koesteren, kun je beroep doen op Afscheid Belicht.

Waarom kies je voor afscheidsfotografie?

Tijdens de uitvaartplechtigheid ben je overmand door emoties en beleef je de plechtigheid in een soort roes. De dag gaat zo snel dat de meeste dingen aan je voorbij gaan. Je beleeft ze niet bewust. Dat is jammer! Het is zelfs zo dat je hier enorm veel spijt van kunt hebben.  Door te kiezen voor een fotoreportage van de uitvaart houd je voor altijd de herinnering aan het laatste afscheid en kun je er in moeilijke periodes troost uit putten. Ook voor kinderen zorgt afscheidsfotografie ervoor dat de herinnering aan de overledene niet zal vervagen. Je kan op ieder moment samen met de kinderen naar de foto’s kijken en leuke momenten die jullie samen beleefden ophalen. Jullie vinden zo troost bij elkaar.

Afscheidsfotografie is ook bij uitstek geschikt wanneer mensen door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart. Denk aan een verblijf in het ziekenhuis of het wonen/werken in het buitenland. Doordat je foto’s laat maken kunnen ze in een later stadium de uitvaart herbeleven en zo toch deels aanwezig zijn.

Afscheidsfotografie of uitvaartfotografie Dokkum

Voordat je verder gaat, met wie heb je te maken?

Ik ben Gerda Wesselius en fotografeer al jaren bij begrafenissen en crematies. De naam van mijn bedrijf is Afscheid Belicht. Ik woon in Stiens en fotografeer met name in het noorden van Nederland.  Ik help nabestaanden de herinnering te bewaren aan het afscheid van hun dierbare.

Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met het maken van fotoreportages bij uitvaarten.  In het begin maakte ik de reportages voor mijn moeder die niet meer mobiel was. Maar vrij snel daarna ook voor andere familie en vrienden. Toen dit werk toenam, heb ik de opleiding ‘Bekwaam afscheidsfotograaf’ gevolgd.

Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Diensten van Afscheid Belicht

Afscheid nemen van jouw dierbare is een aaneenschakeling van bijzondere momenten. Momenten die je allemaal kunt laten vastleggen om later liefdevol op terug te blikken.

Het opbaren

Om jou en iedereen in jouw omgeving de kans te geven om sereen en waardig afscheid te nemen, wordt veel zorg besteed aan het opbaren. Jouw dierbare krijgt mooie kledij aan, er worden bloemen voorzien en spulletjes die voor hem of haar belangrijk waren, mogen niet ontbreken in de rouwkamer. Onze fotograaf legt deze momenten van intens samenzijn op een serene manier vast.

Zie ook: fotoreportage opbaring

De uitvaart

Tijdens de uitvaart komt vaak het besef dat je nu echt voor de laatste keer samen bent met je dierbare. Op het moment zelf zul je veel zaken niet opmerken, omdat je overmand bent door verdriet, de foto’s zorgen ervoor dat je de hele dienst in alle rust kunt herbeleven.

Zie ook: fotoreportage uitvaart

De condoleance

Terugblikken op de foto’s van de condoleance biedt troost. Je ziet al die mensen die met jou meeleven en die een laatste eerbetoon brengen aan jouw geliefde.

Zie ook: fotoreportage condoleance

De laatste rustplaats

Het laatste moment in het afscheid nemen, is het begeleiden van jouw dierbare naar de laatste rustplaats. Foto’s van de grafsteen of urne, de bloemen, jullie aanwezigheid, stuk voor stuk foto’s die je voor altijd kan koesteren. Ook als je niet fysiek naar de rustplaats kunt gaan voor een herdenkingsmoment, kun je je eigen moment houden met de foto’s.

Fotograaf Dokkum: uitvaart, crematie of begrafenis

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.

Saskia van de Riet
Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg. De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer. Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen.

>> Bekijk meer reviews

Hoe werkt het?

Op één van de dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik langs zodat we kennis kunnen maken. We maken afspraken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag zelf beweeg ik mij onzichtbaar door de dag heen. Doordat we vooraf afspraken gemaakt hebben hoef je hier op de dag zelf niet meer mee bezig te zijn.

Actief in heel Friesland

Afscheid Belicht Uitvaartfotografie is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Dokkum, maar ook in plaatsen als Franeker, Drachten, Harlingen, Leeuwarden, Heerenveen en Sneek.

Neem contact met mij op

Wil jij ook een mooie, serene en blijvende herinnering aan jouw dierbare overledene?Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.