Skip to main content

Uitvaartfotografie of afscheidsfotografie Harlingen

Uitvaartfotografie of afscheidsfotografie Harlingen

Ben je op zoek naar een fotograaf die een uitvaart op discrete vastlegt en ben je woonachtig in de regio Harlingen (Friesland) dan ben je bij Afscheid Belicht aan het juiste adres. Kiezen voor uitvaartfotografie is een heel persoonlijke keuze. Maar het is een keuze die z’n waarde oplevert in de vorm van een hele bijzondere herinnering aan een intense en emotionele dag.

Even kort, met wie heb je te maken?

Graag stel ik mij persoonlijk aan je voor. Mijn naam is Gerda Wesselius en ik help nabestaanden de herinnering te bewaren aan het afscheid van hun dierbare. Zo blijft de liefde levend. Fotograferen doe ik vanaf mijn tienerjaren. Ik maak al vanaf het begin reportages in opdracht. En ook maak ik inmiddels alweer een aantal jaren fotoreportages bij een uitvaart. Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Discrete manier van werken

Respect is een belangrijke waarde in het werk wat ik doe. Respect voor de nabestaanden. Wanneer ik op de uitvaart foto’s kom maken zal ik nooit storend aanwezig. Door in het kennismakingsgesprek helder te krijgen wat de exacte wensen zijn hoef ik niemand lastig te vallen tijdens de uitvaart. Ik heb de afgelopen jaren tientallen uitvaarten gefotografeerd en weet exact waar ik op moet letten om discrete foto’s te maken. Rouwfotograaf Harlingen: crematie, begrafenis of uitvaart

Liefde en verbondenheid

Ik doe dit werk om nabestaanden te helpen aan betekenisvolle beelden van momenten van het afscheid. Omdat deze beelden veel steun geven in het tijdsverloop erna. Foto’s helpen om het verlies bespreekbaar te maken. En af en toe stil te kunnen staan bij de impact van deze gebeurtenis.  Dat je kunt zien hoe waardig en respectvol alles is verlopen, maar vooral de liefde die is gedeeld, de troost die je elkaar hebt gegeven en van elkaar hebt gekregen, de verbondenheid met elkaar en de overledene.

Voorbeelden van herinneringen

Tijdens een uitvaart wordt niet alleen de uitvaart vastgelegd. Ook alle situaties rondom de uitvaart kunnen vastgelegd worden.

Hoe werkt het?

Op één van de dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik langs zodat we kennis kunnen maken. We maken afspraken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag zelf beweeg ik mij onzichtbaar door de dag heen. Doordat we vooraf afspraken gemaakt hebben hoef je hier op de dag zelf niet meer mee bezig te zijn.

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.
Willem Asma “Wij hebben het als familie zeer waardevol ervaren dat Gerda bij het afscheid van mijn/onze moeder aanwezig was om het gebeuren op  beeld vast te leggen. De samenwerking was zeer geslaagd. Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam. “
>> Bekijk meer reviews

Uitvaartfotograaf of afscheidsfotograaf Harlingen

Actief in heel Friesland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Harlingen, maar ook in plaatsen als Franeker, Drachten, Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Dokkum.

Neem contact met mij op

Wil jij ook een mooie, serene en blijvende herinnering aan jouw dierbare overledene? Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.