Skip to main content

Rouwfotograaf Friesland

Rouwfotograaf Friesland

Gerda Wesselius is rouwfotograaf in Friesland.  Maar ook in de andere provincies in Nederland kun je mij inschakelen. Met name in Groningen, Drente en Overijssel. Mijn bedrijfsnaam is Afscheid Belicht. 

Rouwfotograaf-Friesland

Waarom een rouwfotograaf?

Bij een overlijden gebeurt er heel veel. Er moet niet alleen veel geregeld worden, je bent door deze situatie vaak ook uit je doen. De wereld om je heen draait door, en jij staat stil. Daardoor gaat er veel aan je voorbij. En door verdriet en stress zie je veel niet. Dat is in zo’n situatie heel normaal. Maar wat je vaak ontgaat is, dat er veel meer is dan verdriet. Zoals de inzet en de troost van familie en vrienden die er in deze momenten voor je zijn. Zij doen veel voor je en betekenen veel voor je en nemen samen met jullie afscheid van degene die is overleden. Als je dit hebt vastgelegd met foto’s en er later op terug kunt zien, geeft dit opnieuw troost en bemoediging. En een uitvaart kun je niet overdoen. Zonder vastgelegde beelden, mis je dan datgene wat je helpt in het rouwproces erna. En dat is de reden dat rouwfotografie ertoe doet. Het is van betekenis en waarde.

Wie ben ik?

Rouwfotograaf Gerda WesseliusIk ben Gerda Wesselius en ben rouwfotograaf in Friesland. Daarnaast geef ik les op een middelbare school, bij een vak waar fotografie een belangrijk onderdeel van is.

Ik fotografeer al vanaf mijn tienerjaren. En zo’n 10 jaar geleden ontdekte ik de waarde en betekenis van rouwfotografie. Ik begon met het maken van een paar foto’s voor mijn moeder die de begrafenissen en crematies van haar vrienden en familie niet meer kon bezoeken. Tijdens mijn opleiding ‘bekwaam uitvaartfotograaf’ ben ik mijn bedrijf gestart. Om nabestaanden beter te kunnen helpen.

Mijn visie op rouwfotografie

Een rouwfotograaf zou ook in Friesland net zo standaard moeten zijn als een rouwkaart en andere gebruiken. Om nabestaanden een blijvende herinnering te geven aan iets wat zij niet hebben gewild maar ook niet willen missen. De foto’s samengebracht in een album is een verhalenboek. Verhalen van liefde en verbondenheid. Verhalen die je met elkaar kunt delen.

Afscheidsfotografie

Wat kan worden vastgelegd van het afscheid:

                vaak kom je met familie en vrienden vooraf bij elkaar om herinneringen te delen en om er gewoon voor elkaar te zijn.

                de ceremonie van het afscheid

                de omgeving waar je met de familie en vrienden de laatste dagen bij de overledene kan zijn en afscheid kan nemen. Dit kan thuis zijn maar ook in een rouwcentrum.

                intense momenten die vaak in een roes voorbijgaan.

  • Er zijn meer gebeurtenissen die van betekenis kunnen zijn. Maar het meest belangrijke is dat het gaat om het vervullen van jullie wensen.
Hier ontdek je waarom je zou kiezen voor uitvaartfotografie.

Wat anderen zeggen

Lees op de website van Afscheid Belicht  reviews van tevreden klanten.

Rouwfotografie Friesland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens maar actief in heel Friesland. Ik verzorg fotoreportages in onder andere Harlingen, Franeker, Drachten, Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Dokkum.

Voorbeelden van een fotoalbums van de uitvaart

Wil je voorbeelden van een fotoalbums van een uitvaart bekijken? Dat kan. Bel me dan even. Dan maken we een afspraak. Of stuur een mail dan neem ik binnen een dag contact met je op.

– 06 1444 92 56

– info@afscheidbelicht.nl

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.