Skip to main content

Reviews over Gerda Wesselius | Afscheid Belicht

“…zeer tevreden over het fotoboek en de kwaliteit ervan”

Het is bijzonder hoe Gerda de momenten en emoties weet vast te leggen en weer te geven in het fotoboek.

Veel gaat aan je voorbij zo,n dag en die momenten vind je terug in het fotoboek.

Ben persoonlijk zeer tevreden over het fotoboek en de kwaliteit hiervan en op de manier waarop Gerda werkt.
Familie en vrienden die het fotoboek hebben gezien reageren precies hetzelfde.

Bas Brander

“Alles subtiel vastgelegd zonder dat je het merkt”

Dankbaar zijn mijn moeder en ik voor de wijze waarop de uitvaart van echtgenoot en vader zijn vast gelegd op foto’ s.
Erg prettig contact met Gerda, goede/ duidelijke afspraken. Alles subtiel vast gelegd eigenlijk zonder dat je het merkt.
Heel fijn om een prachtig album te hebben waarin je herinneringen kunt ophalen en delen met mensen die niet in de gelegenheid waren bij de uitvaart te zijn.
Erg tevreden over het resultaat.

Joke Verhaar

“…..die op de juiste momenten ontzichtbaar is.”

Een lieve en betrokken vrouw die op de juiste momenten onzichtbaar is. Ze legt bijzondere momenten en situaties vast met haar camera die later zo belangrijk zijn voor de nabestaanden.

Thea Osinga

“Momenten die niet vergeten mogen worden en tastbaar zijn….”

Zeer behulpzaam, meedenkende, professionele fotograaf. Mooie herinneringen in beeld gebracht, waar je de dag weer terug kunt halen en bij stil kunt staan. Momenten die niet vergeten mogen worden en tastbaar zijn, daar heeft ze oog voor

Feronia Dorgelo-Schottert

“De uitvaart is op een hele goede manier vastgelegd….”


Wij hebben de samenwerking met Gerda als zeer prettig ervaren. Ze is oprecht en kundig. De uitvaart is op een hele goede manier vastgelegd met mooie foto’s zonder dat de aandacht naar de fotograaf gaat op zo’n dag. Heel knap.
Naast uitstekende fotografie voelt Gerda goed aan wat belangrijk is in zo’n proces van afscheid nemen en heeft ze ons daar op een goede manier in meegenomen.

Arnoud Bosch

“Het resultaat van de foto’s was fantastisch.”

Gerda Wesselius heeft de uitvaart van mijn man Willy Del Grosso gefotografeerd. We hadden dit van tevoren niet bedacht, dus ik had er geen idee van. Tijdens de hele uitvaart hebben we haar nauwelijks opgemerkt en het resultaat van de foto’s was fantastisch. Ze heeft er een heel mooi verhaal van gemaakt.
We hebben ook nog gekozen voor een fotoalbum en ook dat is heel erg mooi. Ik kan haar bij iedereen aanbevelen. Bij het zien van de foto’s beleef je de uitvaart opnieuw. Heel dierbaar!

Joke Rauwerda

“Wat zijn we haar daar achteraf dankbaar voor”

En plots was daar het afscheid en moest er opeens heel veel worden geregeld.
Hoe bijzonder was het, dat het afscheid geheel bij ons thuis plaats kon vinden.
Nicole, van Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis, wees ons op de mogelijkheid het afscheid vast te laten leggen door Gerda.
Wat zijn we haar daar achteraf dankbaar voor!
Gerda heeft alle tijd genomen voor het waardig vastleggen van deze voor ons zo belangrijke momenten.
Ze was subtiel aanwezig en heeft dat wat we toe nog niet konden bevatten weten te vangen in haar foto’s.
We hebben nu een tastbare herinnering. Het fotoboek komt vaak op tafel en zal voor altijd een belangrijke rol spelen in ons verdere leven.

Familie Herman Bos

“Mede daardoor zijn ze van onschatbare waarde”


Foto’s die beelden geven van wat je zelf zo’n dag niet bewust beleeft. Mede daardoor zijn ze van onschatbare waarde. Gerda “ziet” en “voelt” veel waarbij ze ook in staat is dit te vangen in haar foto’s en daarbij is ze zelf nagenoeg onzichtbaar.
Ik gun iedereen een blijvende herinnering aan belangrijke momenten in je leven en daar horen ook de verdrietige bij.

Janneke Helmholt

“Steeds weer bekijk ik ze met een soort blij gevoel, ondanks de verdrietige situatie. Zó waardevol!”

Het afscheid van mijn allerliefste vastgelegd door Gerda. In eerste instantie helemaal niet aan gedacht om dit te laten doen.
Marise van Fender Uitvaart attendeerde mij op de mogelijkheid het afscheid op foto vast te leggen en dit te laten doen door Gerda Wesselius van Afscheid Belicht.
Wat een gouden tip!
Gerda heeft van begin tot eind van deze dag zulke prachtige en vooral integere foto’s gemaakt.
Gerda heeft oog en gevoel voor dé momenten die voor jou zó belangrijk zijn om mee verder te kunnen na het afscheid.
En ze doet dit op een manier dat je niet merkt dat ze er is. Meesterlijk.
Ik heb nu een boek met ontzettend dierbare foto’s die voor mij troostend zijn. Steeds weer bekijk ik ze met een soort blij gevoel, ondanks de verdrietige situatie. Zó waardevol!
Bedankt Gerda voor de prachtige herinnering.

Hilda.

“Afscheid van mijn moeder”

Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg.

De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer.

Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen.

Saskia van de Riet

“Als een stofje bewoog ze zich door de menigte”

Wij wilden graag foto’s van de begrafenis van ons zoontje als herinnering, maar wilden dit niet aan familie of vrienden vragen om te doen.

Last minute (dag voor de begrafenis) op Google gezocht en bij Gerda uit gekomen. Haar site sprak ons aan en wij hebben vervolgens Gerda gebeld. Het telefonisch contact voelde al goed en gelukkig kon ze de volgende dag aanwezig zijn om foto’s te maken!

Tijdens de begrafenis viel ze weinig op. Zoals een familielid aangaf: als een stofje bewoog ze zich door de menigte.

Wij zijn erg blij met het resultaat van de foto’s. Op deze manier is de dag compleet. Er zijn momenten op foto’s vast gelegd wat wij zelf op dat moment niet hadden gezien. Om dit dan later op de foto’s te zien maakt het een completer beeld van de dag.

De foto’s zijn divers. Detail foto’s, diepte en scherpte verschil en ook juist brede/ver af foto’s. Kortom een hele mooie herinnering van de dag!

Maik en Lidia

“In de tussenliggende tijd heb ik Gerda niet opgemerkt”

De samenwerking met Gerda heb ik als prettig en constructief ervaren. Vooraf was er een goede communicatie. Dit leverde achteraf mooie foto’s/beelden op. In de tussenliggende tijd heb ik Gerda niet opgemerkt.

GdV uitvaartleider

“Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam.”

Wij hebben het als familie zeer waardevol ervaren dat Gerda Wesselius bij het afscheid van mijn/onze moeder aanwezig was om het gebeuren op  beeld vast te leggen. De samenwerking was zeer geslaagd. Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam.

fam. Asma

“Iedere foto heeft zijn eigen verhaal en alles met elkaar maakt het dit tot een prachtige reportage met dierbare herinneringen”

Tijdens de afscheidsplechtigheid van onze (schoon)moeder heeft Gerda een prachtige fotoreportage gemaakt. Ze heeft dit op een zeer discrete, onopvallende wijze gedaan. De foto’s geven een mooi beeld van alle gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en zijn een zeer waardevolle bijdrage aan onze herinneringen. Iedere foto heeft zijn eigen verhaal en alles met elkaar maakt het dit tot een prachtige reportage met dierbare herinneringen.

KJB

“De beelden geven veel herkenning van het hele proces”

Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg.

De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer. Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen.

Saskia van de Riet

“De dag zelf hebben we de fotografe nauwelijks gemerkt, ze bleef op de achtergrond”

In eerste instantie hadden we niet eens overwogen om de begrafenis te laten fotograferen; je denkt er niet over na omdat het niet veel gedaan wordt. Maar niet alle familieleden konden bij de begrafenis aanwezig zijn door het coronavirus. Ook zij wilden toch graag de begrafenis kunnen ervaren, en zo hebben we met elkaar besloten om een fotograaf in te huren.

Nu, na de begrafenis, zijn we blij dat we het hebben gedaan. Niet alleen omdat op deze manier toch iedereen de begrafenis kan ervaren, maar ook omdat je door middel van het fotoboek de hele dag opnieuw, en vanuit een andere hoek kan ervaren.

Op de dag zelf hebben we de fotografe nauwelijks gemerkt, ze bleef op de achtergrond. Toch heeft ze de mooie momenten weten vast te leggen, op een respectvolle wijze. Ook de kleine, betekenisvolle momenten van de dag, die slechts een aantal seconden duren, maar toch zo kostbaar zijn, heeft ze gefotografeerd, en blijven op deze manier voor altijd bewaard. En doordat je de foto’s met elkaar kan terugkijken in het fotoboek, ervaar je samen deze momenten opnieuw, waardoor je ook samen het verdriet kan delen en verwerken.

Het contact met Gerda voor en na de begrafenis was warm en voelde vertrouwd. Je merkt in alles dat ze haar werk vanuit haar hart doet, waardoor je weet dat de foto’s bij haar in goede handen zijn.

fam. de Jong

“Op die belangrijke momenten was ze dan onzichtbaar aanwezig”

Gerda heeft het afscheid van onze stilgeboren zoon Luca vastgelegd. En wat zijn we daar ontzettend blij mee.Gerda voelde heel goed aan op welke belangrijke momenten ze aanwezig moest zijn. Op die belangrijke momenten was ze dan onzichtbaar aanwezig. Ze heeft voor ons 2 fotoboeken gemaakt die voor ons heel dierbaar zijn. Door deze boeken kunnen we keer op keer terugkijken op de zwangerschap en het afscheid. Met trots kunnen we de fotoalbums aan iedereen laten zien.We zijn haar dankbaar dat ze deze eeuwige herinnering voor ons heeft gemaakt.

fam.Vonk

“Mooi en waardig op de foto gezet”

Prachtige foto’s hebben wij gekregen. Mooi en waardig op de foto gezet. Een bijzondere herinnering en hij zit voor altijd in ons hart ❤

Willeke Lijzenga

“De foto’s zijn prachtig en zijn een blijvende herinnering”

Wat ben ik blij dat wij de uitvaartplechtigheid hebben laten vastleggen op foto! De foto’s zijn prachtig en zijn een blijvende herinnering. De rapportage is begonnen bij mij thuis waar mijn vrouw lag opgebaard. Gerda heeft de gave om dierbare momenten te herkennen en op een kundige en discrete wijze vast te leggen. Professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid, zo zou ik de werkwijze van Gerda willen omschrijven.

Gerard van der Kooij

“Gerda luistert goed naar wensen en is bescheiden aanwezig tijdens het afscheid.”

Omdat familie, buren en vrienden niet bij de begrafenis aanwezig konden zijn in deze coronatijd, hebben we Gerda gevraagd een fotodocument voor later te maken. Zij kwam met goede ideeën, zodat uiteindelijk een fotoboek én Powerpoint het resultaat werden. Met het fotoboek en de beelden kunnen we samen met anderen herinneringen ophalen en zo waardevolle gesprekken voeren. De reportage met persoonlijke foto’s is ook voor de kleinkinderen een prachtig aandenken. Gerda luistert goed naar wensen en is bescheiden aanwezig tijdens het afscheid. Details die je zelf vergeet, legt zij op een verrassende wijze vast. De foto’s en het fotoboek zijn uitstekend van kwaliteit.

Anco de Jager

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.