Skip to main content

Herinneringen aan de opbaring

Uitvaartfoto’s van de Opbaring

Foto’s van de opbaring voegen veel toe aan de herinnering van het afscheid. Het is een tijdsperiode waarin langzaam afscheid kan worden genomen. Het besef dat je dierbare is overleden, wil maar moeilijk binnen komen. De opbaring is daarvoor een intieme gelegenheid om er bij stil te kunnen staan. Alleen en met anderen. Om het verdriet te delen en ook om samen herinneringen op te halen, om samen te zorgen, om samen lief te hebben en de verbondenheid met elkaar te ervaren. Het zijn indringende momenten die de moeite waard zijn om met foto’s vast te leggen. Omdat je niet alles ziet en omdat je de overledene zo graag nog even bij je wilt houden. Foto’s houden de herinneringen aan de opbaring vast. Beelden van troost,  van verbinding, integer.

Wat bij de overleden dierbare past

Je zult er niet zo snel bij stil staan maar naast de herinneringen aan de opbaring is het ook mooi om zaken die bij de overledene horen, met foto’s in beeld te houden. Iedereen heeft zo zijn eigen spulletjes en plekken die horen bij de identiteit van de betrokkene. Het maakt het beeld van de herinneringen compleet. En als deze in de fotoreportage worden meegenomen, zal dit een zichtbare herinnering zijn die een glimlach op de lippen legt. Een glimlach die je terugbrengt naar de tijd en de plek die er aan verbonden zijn. Dit zijn troostbeelden.

Herinneringen aan de opbaring die je dierbaar zijn

Willem Asma over Afscheid Belicht

“Wij hebben het als familie zeer waardevol ervaren dat Gerda bij het afscheid van mijn/onze moeder aanwezig was om het gebeuren op  beeld vast te leggen. De samenwerking was zeer geslaagd. Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam. “

Gerrit de Vries (uitvaartleider) over Afscheid Belicht

“Prettige, constructieve samenwerking. Goede communicatie vooraf en mooie foto’s, beeld achteraf.

In de tussen liggende tijd heb ik Gerda niet opgemerkt.”

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.