Skip to main content

Herinneringen aan de uitvaart vastleggen

Herinneringen aan de uitvaart vastleggen

Wil jij de herinneringen vastleggen van de uitvaart van je dierbare? Ik ben erkend afscheidsfotograaf en kan je helpen deze herinneringen vast te leggen met mijn fotocamera. Deze opnames zijn je ‘externe geheugen’ die jou helpen om later terug te kunnen zien op wat er allemaal is gebeurd.

Mag ik me eerst even voorstellen?

Mijn naam is Gerda Wesselius en ik ben uitvaartfotograaf. Fotograferen bij uitvaarten doe ik sinds 2010 en in 2016 heb ik mijn bedrijf Afscheid Belicht opgericht. Ik woon in Stiens en ik werk in het noorden van het land, in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Uitvaartfotograaf-Afscheidsfotograaf

Watten in je hoofd

Bij een uitvaart komt er heel veel op je af. Er moeten belangrijk beslissingen worden genomen op een moment dat je er zelf niet goed in mee kan komen. Gelukkig zijn er mensen om je heen die je hierbij zullen helpen. Maar dit maakt wel dat je zelf niet goed zal kunnen onthouden wat er allemaal gebeurt.

Welke herinneringen vastleggen

Bij een uitvaart is er verdriet. Voor de herinneringen voor later is het niet het verdriet dat je je zal willen herinneren. Dit is er natuurlijk wel, maar er gebeurt veel meer. Juist omdat dit verdriet er is. Want verdriet moedigt anderen aan om te troosten. Dit zie je in de arm die om iemand heen wordt geslagen, de blik in de ogen, de liefdevolle glimlach en soms ook een traan uit mededogen. herinneringen-aan-de-uitvaart-vastleggen

Terugzien op de herinneringen aan de uitvaart

Op het moment zelf zie je die troost vaak niet. Wanneer je je dit met de foto’s wel weer kunt herinneren, zul je ook weer die troost en verbondenheid kunnen ervaren. En dat maakt het vastleggen van de herinneringen aan de uitvaart zo waardevol. Naast deze momenten zie je ook het hele verhaal van de uitvaart. En elke foto heeft zijn eigen verhaal. Deze verhalen kun je met elkaar delen. De foto’s zijn zo een fijne manier om te kunnen spreken over het verlies van je dierbare. Het haalt de verlegenheid weg om het bespreekbaar te maken. Wanneer je dit samen deelt, zul je ook verhalen horen die je nog niet kende. Iedereen die de overledene heeft gekend, heeft zijn eigen geschiedenis met hem/haar. Zo zijn de foto’s ook helpend om de relaties te bewaren omdat je een stukje leven met elkaar deelt. Daarmee verbind je je met elkaar. herinneringen-aan-de-uitvaart-fotograferen

Het fotoalbum

De foto’s krijgen de meeste waarde wanneer je deze in een album bij elkaar brengt. Een album kun je op een toegankelijk plek leggen en direct inzien. Het is ook tastbaar. Je kunt de herinneringen echt vasthouden. In je handen en in je hoofd.

Meer diensten die ik aanbied

Zoals:

Contact

Heb je nog vragen of wil je een afspraak met me maken, bel of mail me dan. Je kunt me ook een bericht sturen met de contactlijst op de site van Afscheid Belicht. Dan kan ik je er meer over vertellen. 06 1444 92 56 info@afscheidbelicht.nl

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.