Foto’s van de uitvaart in een app op je mobiel

Foto’s van de uitvaart altijd bij je

Foto’s van de uitvaart in een app op je mobiel kun je er gemakkelijk bijhalen.

De mobiel telefoon heeft allang niet meer de functie van alleen telefoon. Ook al wordt deze nog steeds ‘telefoon’ genoemd. Het is vooral een prachtig middel om informatie te zoeken en informatie op te slaan. En foto’s te maken en te bewaren. Je hebt geen internet nodig om de foto’s te bezien. Dit maakt de mobiel een uitstekend middel om de foto’s van de uitvaart in op te slaan.

Het is voor jezelf vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden. Het roept emoties op. Dan is lastig om je verhaal zo te vertellen dat de ander begrijpt wat je bedoelt.

Waarom een app met foto’s van de uitvaart in je mobiel

Ook zijn er zijn momenten waarin je zelf in alle rust terug wilt kijken op wat er is gebeurd. Zonder beelden is het lastig om alles weer te herinneren. En er is veel aan je voorbij gegaan en van wat je niet meemaakt, wat je niet ziet, heb je geen herinneringen.

Je zult na een overlijden mensen tegenkomen waarmee je in gesprek raakt. Over het overlijden en hoe het nu met je gaat. Dit is geen gemakkelijk onderwerp om over te praten.

Wat is het gevolg van het ontbreken van weinig blijvende herinneringen

Maar ondanks dat zij dit wel begrijpen, voelen veel mensen zich ongemakkelijk wanneer ze hiermee worden geconfronteerd. Het gesprek wordt dan snel beëindigd en het contact ook. Of de gesprekspartner begint over eigen ervaringen of verlegd het gesprek naar een ander onderwerp. Daar zit je op zo’n moment ook niet echt op te wachten.

Praten over een overlijden is belangrijk. Door er over te praten, krijgt het verdriet ruimte. Het verstikt je niet.

Iedereen snapt wel dat je verdriet hebt van het overlijden. En zal hier begrip voor hebben.

Dan mis je de gelegenheid om je ervaringen te kunnen delen. Je mist ook het kunnen delen van de warme momenten van het afscheid. En de momenten waar zichtbaar is dat jij trots bent op de overleden dierbare. Je ervaart de verbinding en de liefde niet die er zou kunnen zijn met de ander. Je voelt en beleeft het dan niet.

De gevolgen van het niet hebben van rouwfoto’s is dan een gemis op een gemis.

Je blijft dan alleen achter. Zo voelt het tenminste. Ook al zijn de gesprekspartners nog in je nabijheid.

afbeelding van het scherm van een mobiel met de app met foto's van de uitvaart
App met foto’s van uitvaart.
vrouw leest uit de bijbel bij de open kist waar haar moeder in ligt
Openingsscherm in de app met de rouwfoto’s.
familie en dragers laten de kist in het graf zakkenkist
De familie laat met de dragers de kist in het graf zakken.

De hulp van de app met foto’s van de uitvaart

Het grote voordeel van de foto’s van de uitvaart in je mobiel is dat je de telefoon meestal bij je hebt. Je hebt deze herinneringen in beeld direct bij de hand. Het is in deze tijd een heel algemeen en aanvaard apparaat om te gebruiken. Het heeft hierbij een belangrijke functie.

Foto’s van het afscheid in de app helpen je dan. Deze brengen het gesprek op gang. Zo hou je contact met de ander.

Je kunt met de foto’s in de app het verhaal van het afscheid duidelijk maken. De gesprekspartners kunnen zich oriënteren. Ze weten waar ze zijn in het verhaal en sluiten zich daarbij aan. Daar waar jij bent. En de ander kan toevoegen en vragen stellen. Zo wordt het gesprek subtiel gestroomlijnd.

Praten over het verlies van een dierbare

De mogelijke spanning of het ongemak in het contact verdwijnt snel wanneer je samen gaat kijken. En de foto’s roepen uit zichzelf reacties op. Ook over andere dingen dan zichtbaar is op de foto’s. Het verrijkt en verdiept het gesprek. Zo houd je de contacten in je omgeving warm. Deze warme contacten zijn belangrijk voor je en helpen je om je weg te vinden in het leven zonder de geliefde.

En, niet onbelangrijk, het programma van de app is niet zwaar. Iets van 100MB. De mobiel wordt niet onnodig met veel data gevuld.

het gesloten graf en is afgedekt met het rouwboeket
Nog een laatste blik op het gedichte graf. Afgedekt met het rouwboeket.

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.