Skip to main content

Foto’s

Foto’s van de begrafenis of crematie

Foto’s van de begrafenis of crematie? Vraag jij je dit ook af? Want wat heb je eraan en wat kun je ermee.

Een overlijden, dat wil je niet. Maar dit is wel de realiteit in het bestaan. Vroeg of laat overkomt het ons allemaal.

Dit bestaan gaat voor nabestaanden verder. Voor hen hebben foto’s van de uitvaart een waardevolle functie.

Foto’s van de begrafenis of crematie zijn waardevol

Er gebeurt veel in de dagen vooraf aan de uitvaart en op de dag van de begrafenis of crematie zelf. Maar door de stress ontgaat je veel. Ook mooie, warme en liefdevolle momenten. Als je daar later op terug kunt kijken, zal je dit dierbaar zijn. Natuurlijk is er verdriet. Maar daarbij zijn de beelden van deze dierbare momenten dan als een warme deken.

Als je vooraf kon zien wat je achteraf krijgt en wat dit voor je betekent, dan is de keuze voor foto’s bij een uitvaart niet moeilijk meer.

Foto’s van de uitvaart vertellen verhalen

Elke foto heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat meer laat zien dan alleen het gemis en verdriet. Het zijn verhalen die een glimlach geven, troost geven, je de liefde en verbondenheid met elkaar laat ervaren.

Een uitvaart kun je niet overdoen

Soms gebeurt het dat niet iedereen een fotograaf wil. En dat is lastig. Voor iedere betrokkene. Omdat je een uitvaart niet kunt overdoen. Een gesprek vooraf met de fotograaf is dan een optie. Want er is vaak best wat aan te doen.

Het zou jammer zijn voor degenen die wel foto’s willen. Maar ook voor degene(n) die het niet willen is het niet leuk. Omdat zij anderen teleurstellen. Een gesprek vooraf kan dan helpen. Bel me dan even. Dan leg ik uit wat ik hierin kan betekenen.

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.