Skip to main content

Foto’s van de uitvaart op een USBstick

Foto’s van de uitvaart worden op een USBstick geleverd. In een mooi, bijpassend doosje.
Dan heb je direct de foto’s op een vaste plek. Als je de USBstick in het doosje bewaard, is de kans dat deze zoek raakt niet zo groot.

Foto’s van de uitvaart bewaren op de computer

Het advies is om de foto’s van de uitvaart direct op de harde schijf van de computer te zetten. En ook een backup ervan op een andere schijf te zetten.  Dan loop je het minste risico de bestanden kwijt te raken.

Foto’s van de uitvaart niet via WeTransfer

Afscheid Belicht maakt liever geen gebruik van internetbedrijven die aanbieden om grote bestanden te versturen. Om niet het risico te lopen dat de rouwfoto’s in een verkeerde mailbox  terechtkomen.

Als de bestanden zijn verstuurd, heb je er geen controle meer over. En weet je nooit zeker wie precies bij de bestanden kan komen.

Lukt het niet om de USBstick persoonlijk te brengen dan maakt Afscheid Belicht gebruik van Pixieset.com Alleen degene die de link en het wachtwoord heeft, kan dan de foto’s downloaden.

Auteursrecht op de foto’s

De foto’s zijn bestemd voor de opdrachtgever en de directe familie van de overledene. Op foto’s rust auteursrecht. En mogen niet zonder toestemming van de rechthebbende, Afscheid Belicht, worden weggegeven.

Foto’s van de uitvaart voor andere belangstellenden

Het kan gebeuren dat buiten de directe familie er belangstellenden zijn die graag foto’s willen hebben. Zij kunnen eventueel zelf de foto’s bestellen bij Afscheid Belicht. De foto’s kunnen als digitaal bestand worden besteld.

Alleen als de opdrachtgever aan Afscheid Belicht hiervoor mondeling of schriftelijk toestemming heeft gegeven kunnen door andere belangstellenden foto’s besteld worden. Zij zal dan de foto’s leveren tegen het aangeboden tarief.

Ook is het mogelijk om meer USBsticks met de bestanden van de foto’s van de uitvaart te bestellen. Deze worden dan ook geleverd in een doosje. De prijs per USBstick is 39 euro.

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.