Skip to main content

Foto’s maken bij een begrafenis of crematie

FOTO’S MAKEN BIJ EEN BEGRAFENIS OF CREMATIE

Wil jij foto’s laten maken bij een begrafenis of crematie? Ik kan je hierbij helpen. Mijn naam is Gerda Wesselius en ik ben uitvaartfotograaf.  Dit doe ik al 10 jaar. Eerst informeel en het begon om met foto’s mijn moeder over de uitvaart te kunnen vertellen. Over het afscheid waar zij zelf niet meer naar toe kon.  In 2016 ben ik gestart met mijn bedrijf Afscheid Belicht. En heb al veel nabestaanden geholpen aan blijvende herinneringen van iets wat je niet wilt maar ook niet wilt missen. Uitvaartfotograaf-Afscheidsfotograaf

Waarom foto’s van de begrafenis of crematie

Een begrafenis of crematie is een diep ingrijpende gebeurtenis in je leven. Er komt veel op je af in die periode maar het is moeilijk voor je om hierin mee te kunnen komen. Je ervaart het alsof je stilgezet bent terwijl alles om je heen doorgaat. Het is een proces waar je niet goed in mee kunt komen. De stress van het verdriet maakt dat je moeilijk kunt onthouden wat je ziet en hoort. Alles gaat in een roes aan je voorbij. Ook dierbare momenten. foto's-bij-een-begrafenis-of-crematiee Bij een overlijden is er meer zichtbaar dan alleen verdriet en zijn er fijne momenten waarin nabestaanden elkaars aanwezigheid waarderen. En tijdens die momenten gebeuren mooie dingen. Dit zie en ervaar je in de gebaren zoals bij een warme glimlach, een liefdevolle blik of een arm die om je heen wordt geslagen. Alleen de aanwezigheid al van familie en vrienden doen je goed. Dit zijn momenten waar ik naar zoek als ik hierbij fotografeer. Zodat je er later op terug kunt zien en weer die warmte en troost kunt ervaren. Veel van wat je later op de foto’s ziet, heb je op het moment zelf niet eens gezien. En dan ben je dankbaar dat je deze hebt.

Mijn werkwijze

In een gesprek vooraf vertel ik je hoe ik werk en zal ik je vragen naar wat voor jullie belangrijk is om herinneringen aan te bewaren. Tijdens de plechtigheid zul je me nauwelijks merken. Ik beweeg me onopvallend door de ruimtes. De donkere kleding die ik draag en schoenen die het lopen bijna onhoorbaar maken, helpen hierbij. Voor mij is het vanzelfsprekend om integer om te gaan met mensen en met wat ik zie en hoor. Betrouwbaar zijn is belangrijk om je veilig te kunnen voelen. Ook op andere dagen dan die van de uitvaart maak ik foto’s zoals bij
  • het opbaren.
  • de condoleance.
  • het beschilderen van de kist.
  • een bijzonder rouwvervoer.
  • het dichtdoen van de kist.
  • de bloemen.
  • het uitstrooien van de as.
foto's-begrafenis

Een album met de foto’s van de begrafenis of crematie

De foto’s krijgen de meeste waarde wanneer ze in een album worden gezet. Een fotoalbum heb je in de hand, het maakt de herinneringen tastbaar. Herinneringen die je samen met anderen kunt bekijken en er over praten. Het is zo makkelijker bespreekbaar. Bekijk hier waarom je zou kiezen voor uitvaartfotografie

Mijn werkgebied

Ik fotograaf met name in het noorden van het land zoals in: Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland Wil jij foto’s laten maken bij de begrafenis of crematie, bel of mail me dan. Dan maken we een afspraak. Gerda Wesselius, Afscheid Belicht 06 1444 92 56 info@afscheidbelicht.nl

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.