Skip to main content

De condoleance

Foto’s van de condoleance

condoleance

De betrokkenheid van de aanwezigen bij de condoleance is hartverwarmend. Die warmte ervaar je ook weer wanneer je er op terug ziet. Warmte die meekwam in het handgebaar, de blik en de aanraking. Door de stress merk je er op het moment zelf niet zoveel van. Dan ben je er later dankbaar voor dat je dit hebt laten vastleggen en er op andere momenten bij stil kunt staan. Het is het gevoel wat weer even bij je binnenkomt. Dat moment dat je de verbinding weer ervaart met betrokkenen die ook het verlies ervaren.

in_de_rij_ bij_condoleren

Je kunt niet zien wat er buiten de ruimte van de condoleance gebeurt. Het is een bijzondere ervaring om achteraf te zien dat er nog zoveel mensen waren die de moeite namen om jullie te condoleren. Ook al moesten zij daarvoor buiten in de rij staan wachten.

condoleance-afscheidsgroet

Mooi is het als de gasten even stil kunnen staan bij de plek waar de overledene is opgebaard. Om een laatste groet te brengen aan de overledene. Daarbij wordt de kist soms aangeraakt. Zo wordt zichtbaar dat de overledene voor hen van betekenis is geweest . De condoleance is dan ook een handeling die voor hen behulpzaam is om afscheid te kunnen nemen. De condoleance is de gelegenheid waarin je je medeleven toont aan de familie van de overledene. Maar heeft zo ook een functie voor de bezoekers.


Willem Asma over Afscheid Belicht

“Wij hebben het als familie zeer waardevol ervaren dat Gerda bij het afscheid van mijn/onze moeder aanwezig was om het gebeuren op  beeld vast te leggen. De samenwerking was zeer geslaagd. Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam. “

Gerrit de Vries (uitvaartleider) over Afscheid Belicht

“Prettige, constructieve samenwerking. Goede communicatie vooraf en mooie foto’s, beeld achteraf.

In de tussen liggende tijd heb ik Gerda niet opgemerkt.”

Je kunt ook het contactformulier invullen.
Dan bel of mail ik je zsm terug.

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.