Skip to main content

Uitvaartfotograaf of afscheidsfotograaf Flevoland

Uitvaartfotograaf of afscheidsfotograaf Flevoland

Ben je op zoek naar een fotograaf in Flevoland die een fotoreportage maakt van een uitvaart, begrafenis of crematie. Mijn naam is Gerda Wesselius, ik ben woonachtig in Friesland maar mijn werkgebied strekt zich uit tot Noord-Nederland. Ik verzorg uitvaartfotografie in de meest brede zin van het woord. Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Zie ook: over Afscheid Belicht

Waarom foto’s van een professioneel uitvaartfotograaf?

Het laten maken van een fotoreportage van een uitvaart is nog geen standaard bij een overlijden. Vaak denk je er niet aan. Er moet zoveel geregeld en gedaan worden. Toch is het te belangrijk om over te slaan. En te kiezen voor een professionele fotoreportage ter herinnering aan de uitvaart.

Juist door een professioneel uitvaartfotograaf. Deze weet welke beelden van waarde zijn voor de nabestaanden. En kent ook de momenten die beslist vastgelegd moeten worden en kan daar op anticiperen. Deze beelden zijn van diepe betekenis en een dankbare herinnering.

Uitvaartfotograaf of afscheidsfotograaf Flevoland

Herinneringen aan de uitvaart

Behalve dat je niet alles kunt zien, mis je herinneringen aan de uitvaart. Omdat door het verdriet veel niet tot je doordringt. Bovendien zullen de herinneringen die er zijn, later vervagen.  Terwijl er juist veel is gebeurd waar je steun aan zult hebben. Gebeurtenissen die je vast wilt houden omdat ze je helpen, troosten en kracht geven. Zie ook: Uitvaartfotografie

Wat bij de overleden dierbare past

Je zult er niet zo snel bij stil staan maar het is ook mooi om zaken die bij de overledene horen, met foto’s in beeld te houden. Iedereen heeft zo zijn eigen spulletjes en plekken die horen bij de identiteit van de betrokkene. Het maakt het beeld van de herinneringen compleet. En als deze in de fotoreportage worden meegenomen, zal dit een zichtbare herinnering zijn die een glimlach op de lippen legt. Een glimlach die je terugbrengt naar de tijd en de plek die er aan verbonden zijn. Dit zijn troostbeelden. Zie ook: fotoreportage opbaring

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.
Gerda doet haar werk met ingetogen passie, vol overgave en gepaste integriteit. Ik heb haar manier van werken ervaren voor, tijdens en na de uitvaart van mijn moeder. Gerda heeft ervoor gezorgd dat het voor mij voelde als een warm bad, waarin in alle ruimte heb gekregen om dingen te regelen die passen bij mij, mijn overleden moeder en mijn familieleden. Inmiddels heb ik ook een prachtig fotoboek, samengesteld door Gerda, in mooi, ongedwongen en soepel overleg. De beelden geven veel herkenning van het hele proces. Naar mate de tijd verstrijkt (mijn moeder is een jaar geleden overleden) krijgen de foto’s een steeds belangrijkere betekenis, voor mij, voor mijn vader en voor iedereen die ik de foto’s laat zien. Er speelt veel tijdens een uitvaart, die ik achteraf pas goed zie, en nu koester en waardeer. Er was veel langs me heen gegaan, en dankzij de prachtige foto’s kan ik dat allemaal nog zien, voelen en koesteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Gerda heb ingeschakeld, en nu ik weet hoe integer, professioneel en respectvol zij de ziel van mijn moeder na haar overlijden heeft vast weten te leggen zal ik haar zonder enige reservering aanbevelen. Saskia van de Riet
>> Bekijk meer reviews

Fotograaf: uitvaart, begrafenis of crematieHoe werkt het?

Op één van de dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik langs zodat we kennis kunnen maken. We maken afspraken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag zelf beweeg ik mij onzichtbaar door de dag heen. Doordat we vooraf afspraken gemaakt hebben hoef je hier op de dag zelf niet meer mee bezig te zijn.

Actief in heel Flevoland

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens (Friesland) maar actief in heel Noord-Nederland waaronder Flevoland. Ik verzorg fotoreportages in o.a. Emmeloord, Lelystad.

Neem contact met mij op

Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart? Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.