Skip to main content

Afscheidsfotografie of rouwfotografie Assen

Ben je op zoek naar een afscheidsfotograaf in de regio Assen (Drenthe)?  Een begrafenis of crematie is een van de meest heftige gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker als het je partner, kind, een nauw familielid of en goede vriend betreft, komt een overlijden en daarna het definitieve afscheid hard binnen. Een mooie en professionele fotoreportage van de uitvaart laten maken kan de pijn verzachten en troost bieden. Maar kiezen voor een fotoreportage van een uitvaart heeft nog meer voordelen.

Voordat je verder gaat, met wie heb je te maken?

Ik ben Gerda Wesselius en fotografeer al een aantal jaren bij begrafenissen en crematies. De naam van mijn bedrijf is Afscheid Belicht. Ik woon in Stiens en fotografeer met name in het noorden van Nederland.

In de loop van de jaren heb ik hierover veel kennis en kunde opgedaan. Als professioneel uitvaartfotograaf ken ik de belangrijke momenten en hoe ik deze in beeld kan brengen. En vooral ook hoe dit zo onopvallend mogelijk te doen. Ik ga integer en respectvol om met de aanwezigen.

Assen en ook ander plaatsen in Drenthe zijn omgevingen waar ik vaker kom om een uitvaartreportage te maken.

Zie ook: over Afscheid Belicht

Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

De voordelen van een ervaren uitvaartfotograaf

Rouwfotografie heeft veel voordelen. Een ervaren uitvaartfotograaf kent de momenten die voor nabestaanden van betekenis zijn.

In de eerste plaats is het laten vastleggen van een begrafenis of crematie voor later een blijvende herinnering aan de geliefde die van jou is heengegaan. Tijdens de uitvaart verkeren nabestaanden vaak in een roes, omdat ze net de klap van het overlijden van een naaste hebben meegemaakt. Door een rouwreportage te laten maken, kun je later nog eens rustig terugkijken op de begrafenisplechtigheid, het condoleren, de teraardebestelling of de ceremonie rond de crematie.

Ten tweede helpt een fotoverslag van de uitvaart bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Je kunt nog eens terugkijken wie er allemaal aanwezig waren. Dat geeft steun en troost.

Een derde voordeel van afscheidsfotografie is dat je een fotoreportage voor jezelf, jouw kinderen of kleinkinderen hebt die de herinnering aan de overledene levend houdt.

In de vierde plaats zijn rouwreportages een goede oplossing om personen die niet bij de uitvaartplechtigheid aanwezig konden zijn, te laten zien hoe het afscheid verlopen is.

Afscheidsfotografie Assen (Drenthe)

Wat kan Afscheid Belicht voor jou betekenen?

Mijn fotografie gaat verder dan alleen de begrafenis of de crematie op zichzelf. Afhankelijk van jouw specifieke wensen worden de elementen gefotografeerd die voor jou belangrijk zijn. Vooraf aan de uitvaart vindt normaal gesproken de condoleance plaats. Zeker bij een hoge opkomst zie je makkelijk over het hoofd wie er allemaal langs komen. Als je na afloop de foto’s doorbladert dan denk je meteen weer aan de steun die je mocht ontvangen. Ook het fotograferen van de opbaring hoort tot de mogelijkheden. Het zijn de laatste momenten dat de overledene nog zichtbaar is,  deze beelden vormen een tastbaar bezit.

Herinneringen die ik voor je kan maken

  • De begrafenis
  • De kerkdienst
  • De crematie
  • Het opbaren
  • De condoleance
  • Persoonlijke voorwerpen
  • De bloemen
  • As uitstrooien
  • Het plaatsen van het grafmonument
  • Fotoalbum maken

Tijdens een uitvaart leg ik de momenten van troost, onderlinge steun, verbinding tussen geliefden en gedeeld verdriet vast. De manier waarop dit gebeurt en waar de accenten op liggen in de afscheidsreportage, bepaal jij, samen met je familie of je vrienden.

Fotograaf Assen: begrafenis, crematie en uitvaart

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.

Gerrit de Vries (uitvaartleider) over Afscheid Belicht

“Prettige, constructieve samenwerking. Goede communicatie vooraf en mooie foto’s, beeld achteraf.

In de tussen liggende tijd heb ik Gerda niet opgemerkt.”

>> Bekijk meer reviews

Actief in heel Drenthe

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens (Friesland) maar ook actief in Drenthe. Ik verzorg niet alleen fotoreportages in Assen maar ook in plaatsen als Meppel, Hoogeveen, Beilen en Emmen.

Neem contact met mij op

Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart? Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.