Skip to main content

Afscheidsfotograaf of rouwfotograaf Drenthe

Ben je op zoek naar een fotograaf in Drenthe die een fotoreportage maakt van een uitvaart. Mijn naam is Gerda Wesselius, ik ben woonachtig in Friesland, maar mijn werkgebied strekt zich uit tot Drenthe, Groningen en Friesland. Ik verzorg uitvaartfotografie in de meest brede zin van het woord.

Kiezen voor afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie of uitvaartfotografie draagt bij aan de verwerking van het verlies van een dierbare. Aan de hand van de foto’s ontstaat een waardevolle herinnering, dit kan het rouwproces verzachten. Tijdens een uitvaart wordt niet alleen de uitvaart vastgelegd. Ook alle situaties rondom de uitvaart kunnen vastgelegd worden.

Voorbeelden van herinneringen die ik voor je kan maken

Foto's crematie, uitvaart of begrafenis Drenthe

 

Waarom uitvaartfotografie

De redenen om te kiezen voor het vastleggen van een uitvaart zijn uiteenlopend en heel persoonlijk. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

  • Er zijn jonge kinderen bij de uitvaart betrokken en je wilt een tastbare herinnering creëren voor het moment dat ze ouder worden.
  • De dag van de uitvaart gaat snel aan je voorbij, met de foto’s creëer je een herinnering waar je op terug kunt kijken.
  • De foto’s van de uitvaart helpen je bij de verwerking in het rouwproces.
  • Samen terugkijken naar de beelden biedt troost.
  • Als er mensen niet aanwezig kunnen zijn door omstandigheden zijn de foto’s een dierbare herinnering.

Mijn werkwijze en stijl van fotograferen

Ik ben Gerda Wesselius en ben rouwfotograaf in Friesland. Daarnaast geef ik les op een middelbare school, bij een vak waar fotografie een belangrijk onderdeel van is.

Ik fotografeer al vanaf mijn tienerjaren. En zo’n 10 jaar geleden ontdekte ik de waarde en betekenis van rouwfotografie. Ik begon met het maken van een paar foto’s voor mijn moeder die de begrafenissen en crematies van haar vrienden en familie niet meer kon bezoeken. Tijdens mijn opleiding ‘bekwaam uitvaartfotograaf’ ben ik mijn bedrijf gestart. Om nabestaanden beter te kunnen helpen.

Uitvaartfotografie & Afscheidsfotografie

Mijn visie op rouwfotografie

Foto’s maken bij een uitvaart zou net zo standaard moeten zijn als een rouwkaart en andere gebruiken. Om nabestaanden een blijvende herinnering te geven aan iets wat zij niet hebben gewild maar ook niet willen missen. De foto’s samengebracht in een album zijn een verhalenboek. Verhalen van liefde en verbondenheid. Verhalen die je met elkaar kunt delen.

Uitvaartfotografie of afscheidsfotografie Drenthe

Hoe werkt het uitvaartfotografie?

Op één van de dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik langs zodat we kennis kunnen maken. We maken afspraken over wat voor jullie belangrijk is. Op de dag zelf beweeg ik mij onzichtbaar door de dag heen. Doordat we vooraf afspraken gemaakt hebben hoef je hier op de dag zelf niet meer mee bezig te zijn.

Wat zeggen anderen over Afscheid Belicht

Dit zeggen andere mensen over de samenwerking met Afscheid Belicht.

Willem Asma

“Wij hebben het als familie zeer waardevol ervaren dat Gerda bij het afscheid van mijn/onze moeder aanwezig was om het gebeuren op  beeld vast te leggen. De samenwerking was zeer geslaagd. Wat we bijzonder waardeerden was dat Gerda ook zelf met voorstellen kwam. “

>> Bekijk meer reviews

Actief in heel Drenthe

Afscheid Belicht is gevestigd in Stiens (Friesland) maar ook actief in Drenthe. Ik verzorg fotoreportages in plaatsen als Assen, Meppel, Hoogeveen, Beilen en Emmen.

Neem contact met mij op

Tot ver na de uitvaart hebben de gemaakte foto’s veel waarde. Je kunt na jaren nog steeds terugkijken op deze ingrijpende dag die vaak van grote invloed is op je leven. Voel jij je aangesproken en wil je dat ik foto’s kom maken van de uitvaart. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Handige informatie

Wil je meer informatie? Op mijn website vind je diverse handige artikelen en blogs die je meer vertellen over mijn manier van werken:

Bel me als je meer wilt weten over uitvaartfotografie. Of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je zsm terug.